مراسم رونمایی از نرمافزار آنتولوژی شاهنامه امروز و با حضور حمید معیری، طراح و مبتکر نرمافزار، دکتر علی امینی استاد زبان و ادبیات فارسی و دکتر مجتبی امیری رئیس مرکز پژوهشهای کاربردی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
حمید معیری، مبتکر و طراح این نرمافزار در بابیان اینکه چند سالی هست که مقوله آنتالوژی در کشور بر سر زبانها افتاده است و گاهوبیگاه از سوی استادان و هیئتعلمی دانشگاهها نیز دستمایه تعریف تزها و پروژههای ارشد و دکتری قرارگرفته است گفت: شاید قرار گرفتن در همین جو باعث شد برنامههایی که برای بازشناسی شاهنامه داشتیم را به سمت آنتالوژی پیش ببریم.
وی با قدردانی از بابک ونداد که در پیادهسازی این پروژه به وی کمک کرده است افزود: یکی از اضلاع مثلث این پروژه آنتالوژی است. آنتالوژی همانطور که در تعریفش نیز آمده، علم هستیشناسی است. علمی که برای شناخت جهان پیرامونی به کار میرود. در این پروژه نیز تلاش شده به کمک این علم و برنامهنویسی ابزاری برای شناخت جهان شاهنامه پدید بیاوریم.
حمید معیری ادامه داد: کتابخانه دانشگاه کلمبیا به ریاست آقای دکتر آلن گیتز در پروژهای به نام دور دنیا «پردازش علوم انسانی در هشتاد روز» که هدف خود را معرفی پروژههای میانرشتهای در دور دنیا معرفی کرده است، پروژه آنتالوژی شاهنامه را بهعنوان یکی از این هشتاد پروژه برگزیده است.
دکتر مجتبی امیری جناب آقای دکتر مجتبی امیری، رئیس مرکز پژوهشهای کاربردی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، نخستین سخنران نشست معرفی نرمافزار شاهنامهخوانی هستند. درباره بنیانهای هستیشناسی در فلسفه و تاریخچه پرداختن به این مسئله در حوزه فلسفه میپردازد. دکتر امیری آرای مدرنیستها و پستمدرنیستها دراینباره را بیان خواهند کرد.
وی دارای درجه دکتری مدیریت با گرایش رفتار سازمانی را از دانشگاه تهران است. وی دو کتاب با عنوانهای تصمیمگیری حکیمانه: رویکردی جدید به الگوسازی در مدیریت و فرهنگ و زندگی در مجتمعهای مسکونی را تألیف کرده است. وی همچین دهها عنوان مقاله علمی را در ژورنالهای داخلی و خارجی به ثبت رسانده است.
در این مراسم دکتر علی امینی نیز سخنرانی خواهد کرد؛ وی کارشناسی زبان و ادبیات فارسی را در سال ۱۳۸۰ در دانشگاه شیراز اخذ کرد و در سال ۱۳۸۱ با رتبه دو کشوری وارد مقطع کارشناسی ارشد فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه شیراز شد. وی همچنین در سال ۸۴ با رتبه ۶ کشوری وارد مقطع کارشناسی ارشد زبانشناسی گرایش آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان دانشگاه علامه طباطبایی شد و در اسفند ۹۱ موفق به اخذ درجه دکتری ادبیات حماسی دانشگاه شیراز شد.
وی مدرس دروس عمومی و تخصصی در دانشگاه شیراز در سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ بوده و وی ترجمه کتاب جامعه ساسانی احمد تفضلی از انگلیسی به فارسی را نیز در کارنامه دارد. او همچنین مدرس آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی دانشگاه شیراز (دوره ۷۶ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و گروه اعزامی دانشگاه اوزاکا) را نیز بر عهده داشته است. وی مدرس آموزش زبان فارسی کانون زبان ایران از ۱۳۸۹ و استادیار دانشگاه حافظ شیراز از ۱۳۸۷ تاکنون (دروس شاهنامه، زبان تخصصی ۱ و ۲، تاریخ زبان فارسی و غیره) نیز بوده است. امینی تدریس زبان و خط پهلوی و ارائه مقاله به زبان انگلیسی در کنگره ایرانشناسی بوسنی تابستان ۹۲ را نیز در کارنامه داشته و عضو انجمن فارسیزبانان نیز هست.
آنتالوژی به معنای هستیشناسی،علمی است که برای شناخت جهان پیرامونی به کار میرود؛ و به گفته طراحان این نرمافزار، در این پروژه نیز تلاش شده به کمک این علم و برنامهنویسی ابزاری، فضایی برای شناخت جهان شاهنامه پدید آید.
مراسم رونمایی از نرمافزار آنتالوژی شاهنامه، امروز ۲۳ اردیبهشت، ساعت ۱۷ در فرهنگسرای فناوری اطلاعات واقع در تقاطع کارگر جنوبی و خیابان جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد.